Project van start: Zwarte Paardenstraat


  • HR++ isolatieglas: 2500 m2

  • Aantal ventilatieroosters: 280 stuks

  • Aantal woningen: 116 woningen

  • Start: maart 2021

  • Gereed: mei 2021


Meer foto's

Beglazen van 116 appartementen in Rotterdam Centrum

Alhra Glas verricht groot onderhoud aan 116 appartementen aan de Zwarte Paardenstraat in hartje Rotterdam. De Zwarte Paardenstraat ligt letterlijk om de hoek bij de welbekende Witte de Withstraat.

Oorspronkelijk lag deze straat buiten het centrum. De Schiedamse Vest was de grens van de Stadsdriehoek, ten westen van de tuinen. In 1656 lag deze straat middenin het tuinengebied, toen nog ‘Swarte Paertslaan’ genoemd. Ongeveer een eeuw later lag er op de hoek een stalhouderij. Deze stal was eigendom van Leendert Erkelens. Toen de stad rond 1875 flink begon te groeien, is de straat uiteindelijk hernoemd tot Zwarte Paardenstraat.

Alhra gaat in alle 615 kozijnen nieuw glas plaatsen. Hierbij komt wel 2400 vierkante meter glas bij kijken!

Tevens worden er in alle woningen nieuwe ventilatieroosters geplaatst. Dit zijn er 280. Het glas wordt vervangen en er komt HR++ isolatieglas in. De 200 enkelglas klepramen krijgen ook nieuwe beglazing. Hier komt isolatieglas in.

De woongebouwen krijgen niet alleen een frisse uitstraling, bewoners ervaren straks door de verbeterde isolatie meer wooncomfort. De werkzaamheden starten in maart en eindigen in mei 2021.

naar overzicht