Inbraakwerend glas

Inbraakvertragende beglazing geeft veiligheid aan woningen en bedrijfspanden. Glas wordt vaak gezien als een zeer breekbaar product. Toch kan glas inbraakvertragend werken door middel van het gebruik van verschillende lagen glas. Tussen de lagen glas zitten verschillende folies die de lagen glas bij elkaar houden. Dit zorgt ervoor dat een inbraakvertragende ruit geheel in tact blijft ook na harde en veelvuldige inslagen.

Voor inbraakwerend glas zijn er verschillende klasses die aangeven hoe sterk het glas is. Hieronder de verschillende klasses:

Klasse P1A tot P5A:  gewone veiligheid classificatie op basis van de energie die vrij komt bij een aantal inslagen van een metalen bol, vallend vanuit verschillende hoogten, op het glas
Klasse P6B tot P8B:  verhoogde veiligheid classificatie op basis van een aantal hamer- en hakbijlinslagen in het glas

Mogelijkheden bij Alhra Glas te Rotterdam

Alhra Glas uit Rotterdam levert inbraakwerend glas op maat aan! Inbraakwerend glas is er (zoals hierboven is vermeld) in veel verschillende soorten. Voor elke situatie is een andere soort toepasbaar en is het dus belangrijk dat er van te voren goed wordt nagedacht over wat de functie van het glas is. Alhra Glas kan U hierbij van een passend advies voorzien!

Heeft U vragen over inbraakwerend glas of over de mogelijkheden bij Alhra Glas, stel deze gerust. Dit kan hiernaast bij ‘Stel een vraag’, maar U kunt ook het contactformulier invullen! Bellen (010-4777596) of mailen(info@alhra.nl) kan uiteraard ook!