Explosiewerend glas

Wat is explosiewerend glas?

Explosiewerend glas is glas wat beschermt tijdens een explosie en de drukgolf die hierbij ontstaat. Explosiewerend glas wordt hierdoor o.a. ingezet bij panden die aanslaggevoelig zijn en in industrieën waar veiligheid erg belangrijk is!

Normen maximale schokgolf

De norm NBN EN 13541 voorziet een classificatie van de glasproducten op basis van hun weerstand aan de drukgolf ten gevolge van explosies:

Klasse ER1: maximale overdruk van de schokgolf: 50 ≤ Pr (kPa) < 100
Klasse ER2: maximale overdruk van de schokgolf: 100 ≤ Pr (kPa) < 150
Klasse ER3: maximale overdruk van de schokgolf: 150 ≤ Pr (kPa) < 200
Klasse ER4: maximale overdruk van de schokgolf: 200 ≤ Pr (kPa) < 250

Deze vier klasses zijn hiernaast nog onder te verdelen in een splintervrije-  en niet splintervrije glassoort. Hierbij zorgt de splintervrije glassoort ervoor dat aan de beschermende zijde geen glassplinters vrijkomen. Dit om te zorgen dat de personen vlak achter het glas zoveel mogelijk beschermd zijn.

Neem contact op voor advies op maat

U kunt zich voorstellen dat het in deze gevallen erg belangrijk is dat de juiste soort glas wordt gekozen. Hierdoor is er een specialistisch advies nodig. Alhra Glas te Rotterdam kan dit voor U verzorgen, neem hiervoor contact met ons op! Stel hiernaast Uw vraag of neem contact met ons op door middel van het contactformulier. Weet U al wat U wilt? Een offerte aanvragen kan natuurlijk ook.