Isolerend glas

Er zijn veel typen glas mogelijk voor in uw kozijnen. De vraag is wat de eisen zijn die u stelt aan het glas. Zo kunt u enkel glas laten plaatsen, maar dit is niet een effectief isolerend glas. Voor goed isolerend glas zijn er een aantal mogelijkheden. Kiezen voor isolerend glas is verstandig omdat het zorgt voor een besparing op stookkosten. Vanwege het isolerende effect van het glas gaat er minder warmte verloren en hoeft u bijvoorbeeld in de winter minder snel uw pand te verwarmen.

“Voor glas Rotterdam bent u bij Alhra Glas op het juiste adres.”

Soorten isolerend glas

isolatieglasÉén van de bekendste isolerende glas is het normaal dubbel glas. Naast normaal dubbel glas is er ook HR+ glas en HR++ glas. HR ++ glas heeft de hoogste isolerende waarde. Wat het glas eigenlijk doet is dat het zonlicht (en dus ook warmte) doorlaat, en kou buiten laat. Dit isolerende glas heeft een metaalcoating aan het glas wat aan de binnenkant van het complex zit. Tussen de twee glasplaten zit een open ruimte. In deze spouw zit lucht of gas welke ervoor zorgen dat het glas goed isoleert.

Wat bespaar je met isolerend glas?

Het hangt natuurlijk af van uw energieverbruik qua stookkosten wat u gaat besparen na aanschaf van isolerend glas. Het duurt ongeveer 6-10 jaar voordat u de investering heeft terugverdient. Zelfs wanneer uw aluminium kozijnen of kunststof kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan het plaatsen van isolerend glas lonend zijn. Soms komt u in aanmerking voor subsidie wanneer u HR++ glas laat plaatsen.

We kunnen bij Alhra u adviseren over de voordelen van isolerend glas. Daarnaast kunnen wij het glas voor uw zetten. Kijk hier voor ons contactformulier.

Offerte aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Isolerend glas bij Alhra

  • Levert en plaatst vrijwel alle soorten glas
  • Levertijd één week mogelijk
  • Kwaliteit voor een scherpe prijs

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring