Kogelwerend glas

Wat is kogelwerend glas?

Kogelwerend glasKogelwerend glas valt, zoals de naam al laat weten, onder veiligheidsglas. Dit glas wordt gebruikt om panden te beveiligen tegen eventuele aanslagen etc. Het kogelwerende glas bestaat uit meerdere lagen die verbonden worden door een doorzichtige tussenlaag. Het kogelwerende glas krijgt zijn sterkte door de dikte en de verschillende lagen glas. Tussen de lagen glas worden folies of platen toegevoegd die ervoor zorgen dat het glas sterk genoeg is.

Mogelijkheden kogelwerend glas

Kogelwerend glas is er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er 7 verschillende sterktes kogelwerend glas. Deze verschillende sterktes zijn er om te beschermen tegen vuurwapens van verschillend kaliber. De sterktes lopen van BR1 tot en met BR7. Alhra Glas levert al deze sterktes.  Naast de verschillende sterktes kan het glas worden uitgevoerd in niet splintervrij en splintervrij glas. Het splintervrije glas zorgt ervoor dat de ‘te beschermen’ persoon niet gewond raakt van rondvliegende glassplinters.

U kunt zich voorstellen dat het in deze gevallen erg belangrijk is dat de juiste soort glas wordt gekozen. Hierdoor is er een specialistisch advies nodig. Alhra Glas te Rotterdam kan dit voor U verzorgen, neem hiervoor contact met ons op! Stel hiernaast Uw vraag of neem contact met ons op door middel van het contactformulier. Weet U al wat U wilt? Een offerte aanvragen kan natuurlijk ook.