Gehard glas

Wat is gehard glas?

Gehard glas

Gehard glas is glas wat sterker is gemaakt door verhitting tot ongeveer 600 graden. Door de verhitting van het glas wordt de drukspanning in het glas groter en dit zorgt ervoor dat gehard glas vijf tot zeven keer sterker is dan ongehard glas (enkel glas). Hierdoor zijn er veel mogelijkheden met gehard glas.

Mogelijkheden gehard glas

Gehard glas

Alhra Glas Rotterdam levert verschillende varianten gehard glas. Denk hierbij aan een glazen trap, tafelbladen, glazen puien,  en deuren. Het geharde glas is een voorgespannen glas dat aan hoge belasting weerstand kan bieden. De buig/breek sterkte is zodanig dat het ideaal materiaal is voor toepassing in douchecabines als glazen douchewand, afdakjes, glazen deuren etc.

Het geharde glas kan geëmailleerd of bedrukt worden. Hierdoor kunt u bij de inrichting van ruimten alle kanten op. Bij breuk van voorgespannen glas ontstaan slechts kleine glaskruimels, waardoor het risico voor verwonding gering is. Afhankelijk van de dikte, vorm, kleur, bewerkingen en eventueel beslag geeft Alhra Glas u graag snel en vakkundig advies alsmedeGecertificeerde glashandel een passende prijs. Gehard glas kunt u zeer uiteenlopend toepassen zowel in transparante als ook in ondoorzichtig of geëmailleerde uitvoeringen al met al in elke toepassing waar een verbeterde weerstand tegen mechanische spanning is vereist.  De medewerkers van Alhra Glas geven U graag een passend advies. Voor meer informatie of vragen, neem gerust contact met ons op!

Overige soorten gehard glas

Offerte aanvragen

Of bel onze glasexperts voor meer informatie

Gehard glas bij Alhra

  • Levert en plaatst vrijwel alle soorten glas
  • Op maat voor elke toepassing
  • Kwaliteit voor een scherpe prijs

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring