Brandwerend glas

30 tot 120 minuten tijdwinst bij een brand
Alhra Glas levert 30 minuten brandwerend glas uit voorraad
Gecertificeerd brandwerend glas
Mail ons voor een prijsaanvraag of bel 010 – 4777 596

Wat is brandwerend glas?

Brandwerend glasDit soort glas glas zorgt voor veiligheid en wordt vaak toegepast in openbare gebouwen zoals kinderdagverblijven, scholen, theaters, ziekenhuizen en vliegvelden. De overheid eist dit soort glas steeds vaker omdat enkel- en dubbelglas zeer snel breekt bij een brand. Brandwerende beglazing wordt dus steeds vaker toegepast, logisch want:

“Brandwerend glas geeft U 30 tot 120 minuten tijdwinst bij een brand!”

Isolatieglas breekt al na 2 á 5 minuten na blootstelling aan een brand. Hiernaast breekt enkel glas zelfs al na 1 á 2 minuten. Brandwerend glassoort is in vele gevallen dan ook geen overbodige luxe.

Mogelijkheden bij Alhra!

Om goed brand te weren is natuurlijk niet alleen de juiste beglazing belangrijk. Voor een goede brandwering is de gehele constructie belangrijk. Hierbij is het naast brandwerend glas een samenspel tussen:

  • De gebruikte constructie-onderdelen;
  • De ondersteuning van de constructie;
  • Onderlinge bevestigingen;
  • Een goede vakkundige plaatsing van de gehele constructie inclusief het glas.

Naast dat we in combinatie met Alhra Kozijnen de gehele constructie kunnen leveren, zijn er op glasgebied ook nog veel verschillende soorten. Zo leveren we bijvoorbeeld ook brandwerend isolatieglas, een goede oplossing voor Uw woning!

“Alhra Glas levert 30 minuten brandwerend glas uit voorraad!!”

Kwaliteit en certificering

Alhra Glas levert alleen gecertificeerd brandwerend glas. Al ons brandwerend glas is voorzien van een stempel met productnaam en het aantal minuten dat het glas brandwerend is. Zo weet U zeker dat U de juiste soort in huis heeft! Alhra Glas kan U in combinatie met Alhra Kozijnen voorzien van het juiste advies over een goed brandwerende constructie. Stel hiernaast een vraag of neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier. Uiteraard kunt U ook altijd bellen op 010-477 7596 of mailen naar info@alhra.nl.