HR glas

HR ++ glas zorgt voor een goede isolatie voor Uw woning!
Snelle levering op maat door goede contacten me producenten!
Advies op maat voor een goede isolatie!

Hr++ Glas op maat, snelle levering en vakkundige plaatsing!

hr glasHR++ glas is een vorm van isolatieglas. Isolatieglas wordt ook wel dubbel glas genoemd. Bij dit type glas zit er een holle ruimte tussen de twee (of drie) glasplaten. De ruimte noemt men ook wel de spouw. Bij de keuze van het type glas wat u wilt plaatsen in uw raam kunt u de keuze maken uit verschillende soorten HR glas. Er is bijvoorbeeld HR, HR+ en HR++ glas. De HR staat voor hoog rendementglas. Het verschil van dit HR++ glas met normaal glas is dat het glas is voorzien van een speciaal gas tussen de spouw van het glas. Omdat er geen “normale lucht” tussen de twee glasplaten zitten, maar een gas, isoleert het glas beter. Het voornaamste doel is dus om warmte binnen het huis te houden. Het voordeel is dat er minder hoeft te worden gestookt, omdat er meer warmte binnen blijft. Het verschil in de + is dat HR + en HR++ glas is dat er meer ruimte zit tussen de glasplaten, gevuld met het gas. HR+ glas is glas met een spouw van 9 tot 12 millimeter. HR++ is glas vanaf 15 millimeter. HR++ glas is dus het dikste glas van het hoog rendementglas. Het HR glas bevat ook een speciale coating aan de binnenkant van het glas. Deze coating houdt warmte tegen, maar laat zonlicht door. Deze coating is haast niet te zien.

“Ik ontvang graag een vrijblijvende offerte voor isolerend HR++ Glas” 
LET OP: Bij het aanvragen van een offerte zit U nergens aan vast!

Soorten Isolatieglas en U-waarde

Standaard isolatieglas: Dubbel glas / isolatieglas zonder isolerende coating (U-waarde 2.8-3.0)
HR glas: Dubbel glas / isolatieglas met isolerende coating (U-waarde 1.6-2.0)
HR+ glas: Dubbel glas / isolatieglas met isolerende coating en spouw gevuld met argon vulling. Spouwdikte: 9 mm t/m 12mm (U-waarde 1.2-1.6)
HR++ glas: Dubbel glas / isolatieglas met isolerende coating en spouw gevuld met argon vulling. Spouwdikte: 13 mm of hoger (U-waarde <1.2)

Speciale uitvoeringen van isolatieglas:

Zonwerend isolatieglas: ZHR glas
Brandwerend isolatieglas: 30/60 minuten
Isolatieglas met geluidswerende coating

HR++ glas, voor en nadelen

Het HR++ glas heeft een aantal voordelen. Zo levert HR++ glas in uw huis een flinke energiebesparing op. Het isoleert beter dan normaal dubbel glas. Zoals hierboven omschreven komt dit door het argongas tussen de glasplaten. HR++ is wel iets duurder dan standaard dubbel glas om aan te schaffen. Alleen na een aantal jaren heeft u dit geld al terugverdiend. Op een gemiddeld huishouden bespaart u ongeveer 400 euro per jaar. Omdat het HR++ glas zo goed isoleert treedt er soms condensvorming op. Dit komt doordat de ruit aan de buitenkant meestal een lagere temperatuur heeft dan de ruit aan de binnenkant. Deze condensvorming verdwijnt vaak in de ochtend. Hierbij moet er bij HR++ glas rekening worden gehouden met de ruimte die beschikbaar is in het kozijn. HR++ glas is vaak dikker dan standaard dubbel glas, daarom is het in sommige gevallen niet mogelijk om direct te plaatsen.

HR++ glas prijs

HR++ dubbel glasDe prijs van deze glassoort is hoger dan die van standaard dubbel glas. Dit komt doordat de productiekosten hoger zijn door de isolerende coating die in het HR++ glas zit. De prijs verschilt echter per dikte van het glas. Daarom is het lastig om een standaard prijs op te geven. Hierbij plaatsen wij het hr++ glas vaak vakkundig. De plaatsingskosten hangen samen met verschillende factoren. Zo is de toegankelijkheid van de locatie erg belangrijk. U kunt zich voorstellen dat glas plaatsen op de begane grond voordeliger is dan glas plaatsen op een derde etage van een flat. Het plaatsen op hoogte brengt namelijk meer tijd met zich mee en eventuele kraan en/of steiger kosten.
Natuurlijk kunnen wij voor U wel een geheel vrijblijvende offerte maken. Hierin gaan wij alle kosten berekenen en komen wij in sommige gevallen zelfs even langs om alles op te meten en de situatie te bekijken. Doordat wij de situatie dan gezien hebben en alle maten in bezit hebben kunnen wij een scherpe en realistische prijs opgeven. Zo komt U nooit voor onvoorziene kosten te staan. Vul voor een geheel vrijblijvende prijsaanvraag ons offerteaanvraag formulier in!

Offerte aanvragen

Of bel onze glasexperts voor meer informatie

Isolatieglas bij Alhra

  • Levert en plaatst vrijwel alle soorten glas
  • Levertijd 1 week mogelijk
  • Kwaliteit voor een scherpe prijs

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring