Project van start: Lammenschansweg Leiden


  • HR++ isolatieglas: 2500 m2

  • Aantal ventilatieroosters: 280 stuks

  • Aantal woningen: 116 woningen

  • Start: maart 2021

  • Gereed: mei 2021


Meer foto's

Beglazen van 116 appartementen in Leiden

Alhra Glas verricht groot onderhoud aan 116 appartementen in Leiden. Dit is een onderdeel van energetische aanpassingen die aan deze buurt worden verricht.

De Lammenschansweg is een lange en brede weg die fungeert als belangrijkste invalsweg tot het Leidse centrum vanuit het zuiden. De oorspronkelijke naam van het oostelijk deel van de Lammenschansweg was Kamerlingh Onnesweg. De straatnamen in dit gedeelte van de Professorenwijk zijn ontleend aan natuurkundigen.

Eind jaren vijftig heeft men besloten om op deze straat de oude spoorbaan (1924 tot 1961) door middel van een viaduct boven de Lammenschansweg te verheffen. Op 18 mei 1961 werd het station Leiden Lammenschans in gebruik genomen. In november 1961 verdween de tram en werd de weg volledig voor bus- en autoverkeer geschikt gemaakt. Sindsdien is de Lammenschansweg een doorgaande verkeersader die doorloopt naar het Lammenschansplein. Tegenwoordig is o.a. het ROC Leiden te vinden aan deze indrukwekkende straat.

Alhra gaat alle appartementen opnieuw beglazen. Er zat al isolatieglas in, maar dit wordt nu HR++ isolatieglas. Tevens worden alle enkelglas klapramen vervangen door isolatieglas.

Er komen tijdens het project 615 kozijnen, welgeteld 2500 vierkante meter glas en 280 ventilatieroosters voorbij.

De woongebouwen krijgen niet alleen een frisse uitstraling, bewoners ervaren straks door de verbeterde isolatie meer wooncomfort. De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat, waarbij wij ervoor zorgen dat de bewoners zo min mogelijk overlast hebben.

naar overzicht