Tips om te besparen op je verwarmingskosten

Stookkosten kunnen een behoorlijk gat slaan in je maandelijkse budget, vooral tijdens de koudere maanden. Er zijn althans een aantal dingen die je zelf kunt doen om deze kosten onder controle te houden en zelfs te beperken. In dit artikel bespreken we hoe je met isolatieplaten, dubbele beglazing en een overstap van energieleverancier zoveel mogelijk geld kan besparen.

Je woning isoleren met isolatieplaten

Een woning met een goede isolatie is in staat om de warmte in huis te houden. Vooral de zolder is de ideale plek om goed te isoleren en kan makkelijk gebeuren met vaste isolatieplaten, glaswol of rotswol. De aanvankelijke kosten voor isolatie liggen dan wel iets hoger, maar op den duur bespaar je erg veel op je stookkosten. Bovendien is er na de isolatie geen onderhoud meer, en zijn de kosten maar eenmalig. Welke soorten isolatieplaten er zijn vind je op isolatie-info.be.

In dubbele beglazing investeren

Dubbele beglazing houdt in dat er twee lagen van glas in het raam worden geplaatst, met een kleine opening ertussen in. Met zulk soort glazen kun je enorm op je energierekening besparen. Ze hebben bovendien ook nog andere voordelen, zoals het beperken van extern lawaai, zodat je een betere nachtrust krijgt. Dubbele beglazing kan in elk kozijn geplaatst worden, en ziet er tevens mooi uit. Om maximaal te besparen doe je er wel goed aan meteen nieuwe kozijnen te plaatsen die naadloos aansluiten op de isolatieplaten. Ook al vergt dubbele beglazing een aanvankelijke investering, het is een praktische keuze voor mensen die hun stookkosten op de lange duur willen verminderen.

Overweeg een andere energieleverancier voor je verwarming

Er zijn vele bedrijven die goedkope energie aanbieden tegenwoordig, en ze willen allemaal zaken met je doen. Online vind je bovendien verschillende sites waar je de prijzen van verschillende energieleveranciers kunt vergelijken van je huidige leverancier, tegenover andere energieleveranciers. Natuurlijk is het ook een idee om na te gaan of je verwarming niet aan vervanging toe is. De investering in centrale verwarming is vrij groot maar gelukkig spaar je er heel wat mee uit en maak je ook recht op diverse premies. Er zijn heel wat soorten verwarming verkrijgbaar . Welk type voor jou interessant zal zijn hangt af van de isolatiewaarde en oppervlakte van de woning.

Tegenwoordig is groene energie een echte trend. Met een groene energieleverancier doe je niet alleen iets goeds voor het milieu, maar ook voor je beurs. Er is namelijk een nieuwe subsidie ingevoerd voor gebruikers van groene energie, waardoor de prijzen gestaag naar beneden zijn gegaan. Dit is dus een ideale optie als je op je stookkosten wilt besparen. Lees wel altijd de kleine lettertjes, omdat je niet voor ongewenste verrassingen wilt komen te staan.

naar overzicht

Nieuws overzicht

Naar het overzicht

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring