Kunststof kozijnen in 2013 het meest populair

Ook in 2013 bleken Nederlandse consumenten massaal te kiezen voor kunststof kozijnen. Uit onderzoek vanhttp://www.kozijnen-weetjes.nl blijkt dat 55% van de consumenten voor kunststof koos, terwijl hout een tweede plek veroverde.

Verbouwen in 2014 voordelig

De overheid heeft besloten dat de btw-verlaging van 6% ook in 2014 geldig blijft. Hierdoor kunt u voordelig uw woning verbouwen en dus ook uw kozijnen vervangen. Zo kunt u de isolatiewaarde van uw woning aanzienlijk laten stijgen en daarmee de energierekening verlagen. In 2013 koos 55% van de consumenten voor kunststof kozijnen.

  • 55% Kunststof kozijnen
  • 37% Houten kozijnen
  • 7% Aluminium kozijnen
  • 1% Stalen kozijnen

Waarom kunststof?

Kunststof kozijnen hebben vele voordelen. Zo is de levensduur van kunststof gemiddeld 40 jaar en deze kozijnen hebben weinig onderhoud nodig. Daarnaast zijn kunststof kozijnen in alle soorten en maten verkrijgbaar, geheel aan te passen aan uw wensen. Wilt u liever houten kozijnen omdat u de huiselijke sfeer van uw woning wilt behouden, dan kunt u er ook voor kiezen om kunststof kozijnen met houtuiterlijk aan te schaffen. Voor grote glasoppervlakten in uw woning zijn aluminium en staal zeer geschikte materialen.

Ventileren en isoleren

Met de aanschaf van nieuwe kozijnen, koos 20% van de consumenten in 2013 voor de aanschaf van ventilatieroosters om zo de leefomgeving van de woning te verbeteren. Ventilatie gaat zeer goed samen met isolatie, waardoor de stookkosten niet zullen stijgen. Het is dus verstandig om bij het vervangen van uw kozijnen, na te denken over de mogelijkheden van ventilatie in uw woning. De keuken, woonkamer en badkamer zijn doorgaans zeer populaire plekken voor ventilatieroosters, zodat beslagen ramen verleden tijd zijn. Twijfel dus niet langer en kies voor nieuwe kozijnen met ventilatieroosters, een verbetering voor u en uw woning.

naar overzicht

Nieuws overzicht

Naar het overzicht

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring