HR++ het meest populair

HR++ glas nog steeds het populairst

Al jaren is HR++ glas het meest geplaatste isolatieglas in Nederland. Ook in 2013 was dit weer het geval, blijkt uit cijfers van Dubbelglas-Weetjes.nl.

Meer verbouwingen in 2013
Meer huishoudens in Nederland besloten in 2013 om over te gaan tot energiezuinige maatregelen, zoals het laten plaatsen van kwalitatief goed isolatieglas. Dit kwam mede door de stimulerende maatregelen van de regering: het akkoord voor de woningmarkt zorgde ervoor dat de btw in de bouw tijdelijk omlaag ging naar 6% en er kwam miljoenen extra subsidie vrij<
voor energiezuinige maatregelen, zoals het plaatsen van HR++ glas.
HR++ glas het meest geplaatst

Een veel voorkomende energiezuinige maatregel is het vervangen van het raamwerk in een woning. Van de huiseigenaren die in 2013 besloten dit te doen, koos het merendeel voor HR++ glas. Website Dubbelglas-Weetjes.nl hield het aantal offerte-aanvragen voor dubbel glas bij, en concludeerde dat maar liefst 37% van de mensen voor deze populaire glassoort koos. Om precies te zijn, waren de percentages als volgt:

  • 37% HR++ glas
  • 30% standaard dubbel glas
  • 13% HR+ glas
  • 18% overig

Waarom HR++ glas?
HR++ glas is zo populair, omdat het relatief voordelig glas is met uitstekende isolatiewaarden. HR staat voor hoogrendement en betekent dat het glas zo goed mogelijk een scheiding aanbrengt tussen de kou van buiten en de warmte binnen. Dit kan dankzij een goed isolerende soort edelgas tussen de glasplaten, en een speciaal folie op het glas. Doordat de warmte goed binnenshuis wordt gehouden, hoeft u de verwarming minder hard te laten werken, waarmee u bespaart op uw stookkosten.

Dubbel glas laten plaatsen in 2014
Wegens succes voor de woningmarkt besloot de regering onlangs de tijdelijke btw-verlaging met een jaar te verlengen, en er zijn nog steeds subsidies beschikbaar voor energiezuinige maatregelen in huis. Daarom is het ook in 2014 nog extra voordelig om energiezuinig dubbel glas in uw woning te laten plaatsen. Was u dit al van plan, twijfel dan niet langer en ga voor een zuiniger en comfortabel huis!

naar overzicht

Nieuws overzicht

Naar het overzicht

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring