Asbestsanering

Asbest klasse 1

Alhra Glas is bevoegd om Asbest klasse 1 te saneren. Asbest is een verzamelnaam voor verschillende in de natuur voorkomende mineralen die zijn opgebouwd uit kleine vezels. Asbesthoudende materialen zijn over het algemeen goed bestand tegen zuren, logen en hoge temperaturen. Bovendien is het slijtvast, brandwerend en goedkoop. Dit zijn de redenen waardoor asbest in het verleden veel is gebruikt.
Er zijn ongeveer 3000 producten bekend die asbest bevatten. Hieronder werd asbest gebruikt in remvoeringen, isolatiekoord, afdichtingringen, dakbeschot, golfplaten, vloerzeil, riool- en waterleidingen, verwarmingsketels etc. Vanaf 1978 is spuitasbest verboden, sinds 1983 mogen zachte isolatieplaten en leidingisolatie geen asbest meer bevatten en vanaf 1 juli 1993 is de algehele toepassing en verkoop van asbesthoudende materialen verboden.

Alhra en asbest

Klasse 1 staat voor asbest met een laag risico. In bepaalde panden zit momenteel asbesthoudende kit. Als het enkel en/of dubbel glas en/of het kozijn dan aan vervanging toe zijn is het nodig om eerst het asbest te saneren voordat er verder gewerkt kan worden. Doordat Alhra mag werken met asbest klasse 1 is het aantrekkelijk om Alhra een offerte uit te laten brengen voor zowel de sanering als het leveren en plaatsen van bijvoorbeeld nieuw isolatieglas. Dit zorgt ervoor dat het asbest gesaneerd wordt en het pand / woning hierna voorzien is van het juiste glas. Na de sanering krijgt U van ons een bewijs dat wij de asbest conform de regels hebben gesaneerd. Dit bewijs dient U hierna ook te bewaren voor eventuele controle!
Asbestsaneringsproject Alhra: 27 augustus ’12:Gecertificeerde glashandel
Op 27 augustus is het eerste asbestsaneringsproject van start gegaan. Bij dit project worden van 125 woningen de ruiten vervangen door isolatieglas. Tevens is hier asbest klasse 1 geconstateerd waardoor bij al deze woningen voor de vervanging van het glas eerst het asbest wordt gesaneerd. Door de combinatie van saneren en het vervangen van glas te laten uitvoeren door Alhra wordt er gezorgd dat er effectief kan worden gewerkt. Dit is een groot voordeel voor zowel de bewoners als voor de opdrachtgever.
Voor meer informatie over asbest met risicoklasse 1 of voor de mogelijkheden van Alhra Glas. Neem gerust contact op met één van onze medewerkers. Dit is mogelijk via het contactformulier op de website, via de mail of bel 010 – 477 7596.