Directeur (glashandel)

Wij zijn per direct op zoek naar een Directeur voor Alhra Glas.
De Alhra Groep bestaat uit een Glas – Kozijnen en Kozijn Herstel afdeling.

Door uitbreiding van de activiteiten van de huidige functionaris komen we graag in contact met de nieuwe Directeur met jarenlange ervaring in binnen- en/of buitenland bij het leiden van kleine en grote glas organisaties, organisatieveranderingen, strategie-uitwerking en implementatie binnen een bouw gerelateerde industrie die deze onderneming de komende jaren verder laat groeien. U gaat zich richten op de verdere groei van het bedrijf als geheel.

Bedrijf:
Deze onderneming richt zich met name op projectmatige renovatie werken, ambulante handel en 24uurs service. Een prettige werksfeer gecombineerd met een gezonde werkmentaliteit maken deze no-nonsense organisatie een stabiele onderneming van naam in de regio.

Werkgebied
Zuid-Holland – Randstad

Woonachtig
Rotterdam en omstreken

Functieomschrijving
Als Directeur richt u zich op de organisatieveranderingen, strategie-uitwerking en implementatie hiervan, het ontplooien van commerciële activiteiten met als doel schaalvergroting van het bedrijf.

Dit vertaalt zich in de volgende taken:
Het zelfstandig verwerven van projecten bij woningbouwverenigingen, beleggers, projectontwikkelaars, vastgoed beheerders en (bouw)bedrijven. Leidinggeven aan het werkvoorbereiding en uitvoeringsteam. Zorg dragen voor een optimale bezetting. Adviseren bij het tot stand komen van het beleid, doelstellingen, plannen en investeringen. Zorg dragen voor de realisatie van projecten. Verantwoordelijk voor de kwaliteit van de werkzaamheden. Periodiek overleg voeren m.b.t. bedrijfsresultaten, gang van zaken en sturing geven aan de bedrijfsprocessen. Toezien op naleving van het kwaliteitsplan. Medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en resultaten. Voorstellen t.b.v. optimaal rendement. Betrokken bij het selecteren en aannemen van medewerkers. Op- en uitbouwen van de commerciële activiteiten middels een gedegen marktstrategieplan. Contacten leggen en onderhouden met eerdergenoemde partijen met als doel een solide basis leggen voor nauwere samenwerking voor nu en in de toekomst. Actief deelnemen aan meerdere netwerkactiviteiten. Verschillende bijeenkomsten bezoeken met als doel het aangaan van relevante contacten en het opbouwen van een relevant netwerk binnen de branche. Het beheren en verder uitbouwen van bestaande relaties. U rapporteert en legt verantwoording af aan de Algemeen Directeur .

Profielomschrijving
Voor deze rol zoeken wij een ondernemende kandidaat met een ruime ervaring in de Glasbranche, iemand die graag naar buiten treedt, overtuigend is en een flinke dosis commerciële slagkracht bezit en de zaak weet rond te maken, een daadkrachtig persoon. Verder beschikt u over uitstekende leidinggevende kwaliteiten en bent u besluitvaardig. U bent in staat om een goede arbeidssfeer te creëren, bouwprocessen te analyseren en verbeteren en bij te dragen aan een gemotiveerde werkhouding en positief imago van de onderneming. U bent commercieel, stressbestendig, ondernemend en communicatief vaardig. Eigenschappen zoals een goed verantwoordelijkheidsgevoel, snel schakelen en klantgericht worden als vanzelfsprekend ervaren.

Functie-eisen

De harde eisen voor deze rol zijn als volgt:
• Afgeronde opleiding HBO bijvoorbeeld richting bouwkunde/bouwtechnische bedrijfskunde.
• Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie in renovatie en onderhoud van Glas projecten.
• Kennis van bestekken en kwaliteitseisen.
• Bekend met resultaatgericht vastgoedonderhoud – renovatie en LEAN.
• Kennis van wet- en regelgeving.
• Kennis van de moderne contractvormen.
• Ruime ervaring in een commerciële functie, bij voorkeur binnen een uitvoerend bedrijf.
• Ruime ervaring en kennis op het gebied van het bouwprocessen.
• Leidinggevende kwaliteiten.
• Aantoonbare commerciële resultaten binnen de Glas branche / bouwwereld.
• Een bestaand netwerk is een sterke pre.
• Grote softwarematige kennis.
• Maar bovenal een hands-on Maker en bouwer.

Wat wordt u geboden

• Een zeer goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Beschikking over een representatieve bedrijfsauto.
• Winstuitkering afhankelijk van behaalde doelen.
• Ruime vrijheid en verantwoordelijkheden.
• Dynamische en innovatieve omgeving.

Nadere beschrijving:
De Directeur maakt deel uit van het management van de gehele onderneming. Het werkgebied is zowel ‘binnen’ als ‘buiten’ de organisatie. Als onderneming werken wij met projectleiders, vanuit deze worden de uitvoerders en werkvoorbereiders aangestuurd. De Directeur pakt de taken op als de financiële eind verantwoordelijkheid voor de grote projecten. De calculatie, de kostenbewaking, de planning, de werkvoorbereiding, de uitvoering en de oplevering. Je voert overleggen met opdrachtgevers, architecten, onderaannemers en leveranciers en je legt de gemaakte afspraken vast. Je stuurt eigen personeel aan en dat van onderaannemers. Uiteraard ben je direct betrokken bij de controle op de uitvoering van de werkzaamheden. Tevens denkt de Directeur mee in de te voeren strategieën van het bedrijf en over de aan te nemen projecten. Deze interessante en gevarieerde functie is voor die Directeur die van veel afwisseling houdt. Je bent de spil in het bedrijf en je bent daardoor betrokken bij alle fases van het bedrijfsproces.

Bedrijfsprofiel:
Bij de onderneming werken wij met alle voorkomende glas soorten en combinaties, verrichten wij vastgoed onderhoud op het gebied van verduurzaming van het glas en de ventilatie mogelijkheden. De onderneming is een groeiend bedrijf waar kwaliteit en persoonlijke service hoog in het vaandel staan.

Wat kun je van ons verwachten:
• Een dynamisch bedrijf, dat ondanks de crisis toch groei heeft gecreëerd.
• Open cultuur.
• Platte organisatie, met duidelijke verantwoordingslijnen.
• Saamhorigheid hoog heeft staan.
• Onderlinge samenwerkingsverbanden bovengemiddeld ligt.
• Flexibel.

Heeft U interesse en voldoet U aan de bovenstaande voorwaarden? Gaarne Uw uitgebreide motivatie begeleid met CV sturen naar;

Alhra Groep
Thurledeweg 121
3044 ER Rotterdam
T.a.v. Dhr. J.P. van der Mijn jpvandermijn@alhra.nl