Letselwerend glas

“Wat is letselwerend glas?”

Letselwerend glas is glas dat zoals de naam al verklapt voorkomt dat men letsel oploopt bij een breuk van het glas. Het letselwerende glas zorgt er bij een breuk voor dat de glaswand op zijn plaats blijft. Hierbij blijven ook de verschillende stukken bij elkaar. Zo worden verwondingen door vallende glasstukken voorkomen!

Wanneer letselwerend glas?

Letselwerend glas is als veiligheidsbeglazing vaak verplicht in openbare ruimten. Denk hierbij aan kinderdagverblijven, scholen en crèches. Het is verplicht in de gevallen dat de onderzijde van de ruit onder een bepaalde hoogte zit. Naast de verplichting in openbare ruimten is letselwerend glas in normale woningen ook volledig op zijn plaats voor Uw eigen veiligheid en die van Uw kinderen.

Mogelijkheden letselwerend glas

Letselwerend glas is in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn veel verschillende diktes voor de vele verschillende situaties.  Tevens is het naast de verschillende diktes ook mogelijk om letselwerend glas isolerend uit te voeren. Zo worden de voordelen van het letselvoorkomende beglazing gekoppeld aan die van isolatieglas. Door de vele mogelijkheden is het vaak moeilijk om te beslissen welk glas voor U het juiste glas is. Laat U daarom goed adviseren!
Voor meer informatie of advies over het juiste glas kunt U altijd contact met ons opnemen. Telefonisch zijn wij te bereiken op 010-4777596, per mail op info@alhra.nl en U kunt uiteraard ook via het contactformulier op onze website Uw gegevens achterlaten.

 

Verschillende soorten veiligheidsglas bij Alhra Glas: