Koopvaardijhof Rotterdam


  • HR++ isolatieglas: 1600 m2

  • Aantal ventilatieroosters: 219 stuks

  • Aantal woningen: 224 woningen

  • Start: Januari 2020

  • Gereed: Juli 2020


Koopvaardijhof Rotterdam

Beglazen van 224 woningen te Rotterdam

Het Antwerpse Hoofd op het Noordereiland, verbonden door de Willemsbrug en Koninginnebrug. Dat is waar je het Koopvaardijhof kan vinden. Maar hoe komt deze plek aan zijn naam?

Op 19 augustus 1902 is deze plek vernoemd door de burgemeesters en wethouders. De kade heeft zijn naam te danken aan een dagelijkse veerdienst die naar Antwerpen ging. In de volksmond werd het ook wel ‘de Punt van Braakman’ genoemd. In 1940 ging deze veerdienst verloren en is de kade tot de jaren tachtig een braakliggend terrein geweest. Uiteindelijk werd het terrein verkocht en werd er in de jaren 80 een appartementencomplex op gebouwd, namelijk: de Koopvaardijhof.

De Koopvaardijhof is opgebouwd uit verschillende lagen; drie lagen portiekwoningen, drie lagen galerijwoningen en zo door. Het complex bevat woningtypes variërend van twee- tot zevenkamerwoningen. Aan beide zijdes van het complex bevinden zich balkons. Koopvaardijhof heeft hierdoor één van de mooiste uitzichten van Rotterdam.

Alhra heeft de beglazing vervangen voor HR++ isolatieglas. Ook heeft Alhra geluidswerende en geïsoleerde ventilatieroosters geplaatst. Zo hebben de bewoners niet alleen een prachtig uitzicht, zo kunnen ze ook door de goed geïsoleerde ruiten helder genieten en met een verbeterd wooncomfort!

Fotoboek

naar overzicht

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring