INIT Group Amsterdam


  • Gewicht ruit: 380 kg per stuk

  • Zonwerend: Cool-Lite Xtreme

  • Afgerond: Juni 2020


INIT Group Amsterdam

Beglazing INIT Group in Amsterdam

Ook kleine projecten tellen groot mee. Het INIT-gebouw (kort voor initiatief gebouw, spreek IN-IT) is een gebouw waar verschillende (media)bedrijven gevestigd zijn. Het is een gebouw dat in het centrum van Amsterdam aan de Jacob Bontiusplaats op het Oosterburgereiland gevestigd is.

Vroeger had het VOC zijn magazijnen hier staan. Later werden er scheepsmotoren en machines gefabriceerd. De terreinen werden steeds meer verlaten doordat er verschillende bedrijven werden opgeheven of vertrokken. Uiteindelijk kocht in 1998 Heijmans BV het gebouw om er woon- en werkruimte van te maken. Architectenbureau Groosman Partners ging hiervoor aan de slag en heeft een mooi ontwerp kunnen neerzetten. De buitenkant van het gebouw bestaat uit een vliesgevel met zonwerende beglazing in dunne profielen, een spouw met zonwerend doek en een verplaatsbare binnengevel van aluminium en enkel glas.

Op het Oostenburg worden momenteel ongeveer 1800 woningen gerealiseerd. Er komt een Intelhotel met 300 kamers, een parkeergarage met 740 plekken, zelfbouwkavels, horeca, commerciële ruimtes en de van Gendthallen worden vernieuwd.

In de vliesgevel van het INIT-gebouw bevonden zich een aantal lekke ruiten. Zestien in totaal. Bij een gebouw van 90 meter breed, 190 meter lang en 19 meter hoog was het van belang dat Alhra dit goed had voorbereid. Een ruit weegt ongeveer 380 kilo. Hiervoor was een autolaadkraan en een hoogwerker nodig. Ook was er extra aandacht voor de hinder en de veiligheid in verband met de hoeveelheid werkzaamheden op een klein oppervlak.

Fotoboek

naar overzicht

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring