Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem bij mensen die in woningen wonen die niet goed geïsoleerd zijn.  De slechte geluidsisolatie komt vaak voor bij oudere huizen. Door slechte geluidsisolatie kunnen bewoners langs bijvoorbeeld de snelweg, in de drukke stad of in de buurt van een vliegveld wonen, vaak last hebben van geluid. Gevolg kan zijn dat er slaapgebrek en andere klachten optreden. Om dit geluid aan te pakken is een goede geluidsisolatie noodzakelijk in het huis. Een voorbeeld van een oplossing is geluidswerend glas, zoals HR++ glas. Hierdoor worden geluidsgolven beter tegengehouden.

Geluidsisolatie en glas

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten glas die zorgen voor een betere geluidsisolatie. Een voorbeeld van glas dat zorgt voor geluidsisolatie is geluidswerend glas gelaagd met een speciale folie. Dit gelaagde glas zorgt dus voor een betere geluidsisolatie. Geluidsgolven worden weerkaatst. Geluid van buiten komt zo niet of nauwelijks binnen. Een voordeel van dit glas is ook dat het andersom werkt. Zo hebben bijvoorbeeld uw buren minder last van u. Dit is ideaal wanneer u een luidruchtige hobby hebt. Geluidsisolatie hoeft geen probleem te zijn, indien u het juiste glas laat plaatsen.

Echter alleen door het vervangen van glas worden niet alle problemen met het geluid aangepakt. Er moet ook gekeken worden naar de kunststof kozijnen en deuren. Zitten er bijvoorbeeld geen spleten of kieren in de kozijnen en deuren. Dit zijn allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat er veel geluid in uw woning wordt toegelaten. Kijk vandaag nog naar de mogelijkheden om uw geluidsprobleem op te kunnen lossen. Om voor een betere geluid isolatie te zorgen, neem dan contact op met Alhra, wij kunnen u helpen en adviseren voor een goede geluid isolatie. Naast geluidsisolatie kunt u bij Alhra Glas ook voor Glasschade Rotterdam terecht. Mocht u niet het glas willen repareren, maar een schuifpui dan is Alhra Services er voor u met schuifpui reparatie. Wel zo prettig, u heeft zo alles onder één dak!

Offerte aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring