Schuiframen

U bent misschien van plan om nieuwe ramen aan te schaffen. Een keuze voor een type raam zijn bijvoorbeeld schuiframen. Schuiframen zijn vaak mooie en traditionele ramen die terug te vinden zijn in oude panden, zoals herenhuizen en panden aan de grachten. Een schuifraam bestaat simpelweg uit twee delen waarbij twee delen van het raam langs elkaar schuiven. Schuiframen kunnen gemakkelijk weggenomen worden uit het kozijn. Schuiframen werkt in principe het zelfde als een schuifpui alleen dan in een raamvorm. Alhra Kozijnen levert schuifpuien in Rotterdam aan zowel particulieren als het MKB en vastgoedbeheerders.

Schuiframen en materiaal

Schuiframen zijn er in verschillende soorten materialen tegenwoordig. Vroeger was de normale standaard voor een schuifraam hout. Nu zijn er tegenwoordig schuiframen van kunststof en aluminium. Deze materialen hebben zo hun voor en nadelen. Feit is wel dat deze materialen minder onderhoud nodig hebben dan houten schuiframen. Let bij de aanschaf van uw schuifraam op keurmerken. Zo is een SKG keurmerk in het kozijn een garantie voor goede inbraakwering.

Glas in schuiframen

Het glas wat geplaatst wordt in het schuifraam kan naar u wens worden uitgevoerd. Er zijn mogelijkheden om in de schuiframen, glas in lood te plaatsen. Dit glas in lood geeft de schuiframen een ouderwetse uitstraling. Vooral voor de oudere panden in een historische omgeving ziet dit er prachtig uit. Uiteraard hoeft uw schuifraam geen ouderwetse uitstraling te hebben en kunt u kiezen voor een ander type glas. Zo is er brandwerend glas, thermisch versterkt glas, voorzetramen, glasverwarming en dubbel glas (isolatieglas). Er zijn talloze mogelijkheden van glas voor uw schuiframen. Wilt u meer informatie over schuiframen en wat Alhra kan doen voor u op dit gebied? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Offerte aanvragen

Klik hier

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring