Blokprofiel

Verdiept profiel kunststof kozijnenHet blokprofiel is eigenlijk een verdiept kozijn. Dit blokprofiel is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Het blokprofiel is ontstaan uit de vraag vanuit de Nederlandse markt. Internationaal worden er vooral vlakke kozijn profielen gebruikt. Hierdoor waren verschillende industrieën niet erg happig op het blokprofiel, omdat de Nederlandse markt erg klein is vergeleken met de rest van de wereld. Een voorbeeld van een dergelijke industrie is de kunststof industrie.

Blokprofiel en uitstraling

Tegenwoordig is de kunststof industrie wel bereid om speciaal voor Nederland blokkozijnen te produceren. Het blokprofiel geeft het kozijn een betere uitstraling dan een vlak kozijn. Een vlak profiel bij een kozijn geeft een andere uitstraling. De kwaliteit uitstraling van het vlakke kozijn is beduidend minder dan bij een blokprofiel. Daarnaast staat dit profiel velen malen beter bij oudere panden.

Blokprofiel, typisch Nederlands

Het blokprofiel wordt ook wel het Holland profiel genoemd. Dit omdat de vraag voor dit specifieke kozijn profiel vooral in Nederland ligt. Het is dus echt iets Nederlands en daar mogen we trots op zijn. Nu er tegenwoordig ook blokprofielen geleverd kunnen worden in kunststof kozijnen worden ze weer populairder. Bij Alhra hebben we dan ook verschillendes soorten blokprofielen. Wilt u meer informatie over het blokprofiel van kunststof of hout. Neem dan contact op met Alhra.

Offerte aanvragen

Klik hier

Stel een vraag

    Bekijk hier onze privacyverklaring