Koud huis

Koud huis

Heeft u last van een koud huis en rijst de energierekening de pan uit? Dan is het wellicht een idee om te kijken naar andere raamkozijnen. Slechte, oude en versleten raamkozijnen laten vaak veel lucht en kou door. Het gevolg is dat in de winter u door de kou de verwarming hoog zet en flink gaat stoken. Door een koud huis stijgt dus de energierekening enorm. Doordat de kozijnen niet goed isoleren verdwijnt de warme lucht net zo makkelijk weer naar buiten. Om de kou aan te vechten is het verstandig om wellicht nieuwe kozijnen aan te schaffen, zodat u niet meer hoeft te zitten in een koud huis. Een goede en populaire combinatie is nieuwe kunststof kozijnen met hierbij passende HR++ dubbel glas.

Wat te doen tegen een koud huis?

Een koud huis is uiteraard heel vervelend en kan mede verholpen worden door nieuwe kozijnen. Nieuwe kozijnen zijn alleen niet goedkoop, het kozijnen vervangen neemt namelijk best wat kosten met zich mee. Het is daarbij wel een investering die zich na verloop van tijd terugbetaald. Zo zijn er tegenwoordig kunststof kozijnen en aluminium kozijnen die de kou uitstekend buiten huis houden. U kunt bij aanschaf van nieuwe kozijnen ook denken aan HR ++ glas. Dit glas zorgt ook voor een isolerende werking. Kou blijft buiten en warmte blijft binnen. Dit glas zorgt voor een nog betere isolerende werking tegen een koud huis. U zult het na een aantal jaren merken in uw portefeuille. U moet natuurlijk ook kijken naar andere aspecten van isolatie rondom uw koude huis. Zo zouden isolatiestrips kunnen helpen de kou tegen te houden. Wellicht dat een expert kan komen kijken naar uw woning om te bepalen waar de knelpunten liggen met betrekking tot de isolatie. Vaak ligt het probleem mede bij de raamkozijnen. De expert kan uw advies geven voor oplossing van uw koud huis.
Voor meer informatie om de kou tegen te houden en niet meer in een koud huis hoeft te zitten, dankzij nieuw glas of nieuwe raamkozijnen, neem dan contact op met Alhra!