Project Rotterdam-Zuid Simonshaven


  • HR++ isolatieglas: 6.700 m2

  • Aantal ventilatieroosters: 1996

  • Aantal woningen: 490 woningen

  • Start: Juni 2018

  • Gereed: Maart 2019

Meer foto's

Beglazen van 490 woningen te Rotterdam Zuid

Artikel over dit project in Stedenbouw

In het vakblad Stedenbouw is een artikel gepubliceerd over dit project. U kunt de bijbehorende uitgave vinden. In het artikel is meer informatie te vinden over de werkzaamheden.

Alhra Glas BV heeft de prachtige opdracht gegund gekregen om liefst 490 woningen in de wijk Simonshaven te Rotterdam Zuid te beglazen in het kader van energiebesparing. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het bestaande isolatieglas door HR++ beglazing en het aanbrengen van geïsoleerde ventilatieroosters.

Tevens worden bij de woningen die zich in gehorige delen van de wijk bevinden, speciale susroosters geplaatst welke voorzien zijn van een geluiddemping. Voor de bewoners van deze wijk is een vooruitgang qua woongenot een zekerheid.

Het mogen uitvoeren van dit omvangrijke project in deze mooie wijk, geeft ons werk een extra dimensie ; Langs het water van de Maas en in de nabijheid van het nog te bouwen Feyenoord City. Deze wijk bevindt zich in deelgemeente Feyenoord.

Samen met onze opdrachtgever “Willems Vastgoed Onderhoud” wordt het werk Hand In Hand uitgevoerd, zoals gewend ; geen woorden maar daden.


naar overzicht