Rotterdam Airport Zestienhoven

Artikel over dit project in Stedenbouw

Lees tevens meer over de werkzaamheden én een artikel die hierover is gepubliceerd in het vakblad ‘Stedenbouw’.

Alhra Glas renoveert de gevel van de terminal

 

De luchthaven is jaarlijks veel geld kwijt aan het verwarmen en koelen van het vliegveld, doordat de toenmalige gevel niet goed genoeg geïsoleerd was. Alhra Glas plaatste hier driedubbele beglazing met een zon- en warmtereflecterende laag. Zo kon Rotterdam The Hague
Airport in de toekomst veel besparen op de energiekosten.

Bij deze renovatie was het de beurt aan de eerste verdieping van het (kantoren) stationsgebouw. Hier is bijna tot slopershoogte gewerkt. De gevel wordt dan van binnenuit weer vanaf het bouwstaal in een vliesgevel-idee terug opgebouwd. Er waren vele uitdagingen, waaronder het waarborgen van de veiligheid, geen overlast voor de reizigers en de kantoren en de uitstraling van het pand mocht niet teveel afwijken tijdens de werkzaamheden. Er is ongeveer 46750 kilo glas gerecyclet van de terminal en de gehele renovatie heeft zes maanden geduurd. Alhra Glas, Alhra Kozijnen en Alhra Services hebben tevens ook aan andere projecten gewerkt op de luchthaven.

Voor de ontwikkeling van de definitieve uitvoering heeft Alhra Glas nauw samengewerkt met de opdrachtgever Rotterdam The Hague Airport.

Fotoboek

naar overzicht